Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Krabi

Thaiföld déli keleti partján, Bangkoktól 800 km-re délre található Krabi tartomány, mely körülbelül 4709 négyzetkilométer hosszú területet érint, északról Phang Nga és Surathani tartományok, délen Trang tartomány és az Andamán-tenger, keleten Trang és Nakorn Si Thammarat tartományok, valamint Phang Nga tartomány és az Andamán-tenger határolják.
Krabi kiemelkedő természeti szépségű terület. A klasszikus szűz strandok magas mészkő képződményekkel büszkélkednek, ezért Krabi Thaiföld lenyűgözően szép területének számít. Krabit ritkán látogatott trópusi szigetek, pálmafákkal szegélyezett strandok, vízesések, barlangok és furcsa sziklaalakzatok jellemzik.

Krabira utazni olyan, mint belépni egy másik világba, ahol a természet csodái, a lenyűgöző tengerpartok és a barátságos helyiek várják a kalandra vágyó utazókat. Ez a dél-thaiföldi paradicsom tökéletes helyszín egy felejthetetlen nyaraláshoz, ahol a kristálytiszta víz, a hatalmas mészkősziklák és a buja zöld dzsungel egyedülálló kombinációját találhatjuk meg.

A természet csodái
Krabi legfőbb vonzereje kétségtelenül a természet adta szépség. A Railay Beach, mely csak hajóval közelíthető meg, lenyűgöző látványt nyújt magas, zöldellő mészkőszikláival és kristálytiszta vizével. A Phra Nang Cave Beach-nél található barlangok és a vízben álló sziklák csodálatos fotózási lehetőségeket kínálnak. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy felfedezze a Hong-szigeteket egy napos kajaktúrán, ahol a csendes öblök és az eldugott strandok igazi kikapcsolódást nyújtanak.

Kaland és felfedezés
Krabiról nem hiányozhatnak a kalandos tevékenységek sem. A sziklamászók paradicsoma a Railay és Tonsai strandok, ahol kezdők és haladók egyaránt találnak maguknak kihívást. A Khao Sok Nemzeti Park, mely egy rövid utazásra található Krabitól, egyedülálló élményeket kínál, mint például dzsungeltúrák, vadon élő állatok megfigyelése és éjszakázás a faházakban. A környék búvárhelyei, mint a Phi Phi-szigetek és a Similan-szigetek, világszínvonalú merülési lehetőségeket kínálnak a tenger alatti világ felfedezésére.

Kultúra és gasztronómia
Krabiban a thaiföldi kultúra és hagyományok is széles körben felfedezhetők. Látogasson el a Wat Tham Sua (Tigris Barlang Templom) templomhoz, ahol a buddhista szerzetesek mindennapjait ismerheti meg, és élvezze a lélegzetelállító kilátást a templom tetejéről. A helyi piacok, mint a Krabi Town Market, lehetőséget nyújtanak arra, hogy megkóstolja a friss tenger gyümölcseit, a hagyományos thaiföldi ételeket és a helyi specialitásokat, mint a roti, egyfajta édes palacsinta.

Nyugodt pihenés
A nyugalomra vágyó utazók számára Krabi számos lehetőséget kínál a pihenésre is. A luxus üdülőhelyek és a hangulatos bungalók tökéletes hátteret biztosítanak a teljes kikapcsolódáshoz, ahol a spa szolgáltatások, a medenceparti pihenés és a naplementés séták teszik tökéletessé a nyaralást.

Egy Krabira történő utazás során a természet szépsége, a kalandok sokasága, a gazdag kultúra és a kulináris élvezetek egyesülnek, így biztosítva, hogy az itt töltött idő mindenki számára maradandó élményeket nyújtson.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!