Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Rayong

Rayong Bangkoktól Dél-Keleti irányban kb. 190 km távolságra a Thai-öbölben helyezkedik el. A lakosság halászattal foglalkozik, egyik fő termékük a halszósz. Nyugodt csodálatos tengerparti rész, fehér homokos partszakaszokkal, a pihenni vágyók igazi paradicsoma.

Rayong, ez a kevésbé ismert gyöngyszem Thaiföldön, egy varázslatos hely, ahol a természet szépsége, a nyugalom és a hagyományos thai kultúra találkozik. Tökéletes úti cél azok számára, akik távol szeretnének maradni a turisták által zsúfolt helyektől, és valódi thaiföldi élményre vágynak.

Rayong a Bangkoktól keletre található, gyönyörű partvonalával, tiszta vízzel és zöldellő környezetével kínál pihentető menedéket. A régió híres gyümölcsös területeiről, különösen a durianról és a mangókról, amelyeket a helyi piacokon és fesztiválokon is meg lehet kóstolni. Az utazás során így nemcsak a lélegzetelállító tájakat élvezheti, hanem bepillantást nyerhet Thaiföld gazdag gasztronómiájába is.

Természeti szépségek és strandok
Rayong partvonala több mint 100 kilométer hosszan húzódik, és számos eldugott, csendes strandot kínál, mint például a Mae Ramphueng Beach vagy a Suan Son Park, ahol a helyiekkel együtt élvezheti a tengerparti életet. A Koh Samet sziget, amely egy rövid hajóútra található Rayongtól, fehér homokos strandjaival és kristálytiszta vizével igazi paradicsom a napimádók és búvárok számára.

Kulturális élmények
Rayongban a kultúra és a történelem iránt érdeklődők is megtalálják a számításaikat. Látogasson el a Rayong Aquariumba, hogy megismerje a térség tengeri élővilágát, vagy fedezze fel a helyi történelmi helyszíneket, mint a Phra Chedi Klang Nam, amely egy hajózási jelként szolgált a múltban. A Wat Pa Pradu templom, melynek különlegessége a fekvő Buddha szobor, szintén megér egy látogatást.

Gasztroélmények
A helyi ételek kóstolása elengedhetetlen része a rayongi utazásnak. A régió tengerparti fekvésének köszönhetően a friss tenger gyümölcsei kiemelkedő helyet foglalnak el a helyi konyhában. Próbálja ki a tengerparti éttermekben a grillrákot vagy a híres Rayongi garnélás pad thai-t. A gyümölcsösök látogatása, ahol közvetlenül a fáról kóstolhatja meg a helyi ízeket, felejthetetlen élményt nyújt.

Aktív kikapcsolódás
A természet- és sportkedvelők számára Rayong kiváló lehetőségeket kínál. A kajakozástól a snorkelingig, a túrázástól a kerékpározásig számos tevékenység közül választhat, hogy felfedezze a régió természeti szépségeit. A Khao Chamao-Khao Wong Nemzeti Park dzsungeltúrái során vízeséseket és vadregényes tájakat fedezhet fel.

Rayong tehát tökéletes választás azoknak, akik egy nyugodt, mégis tartalmas nyaralásra vágynak Thaiföldön. A régió gazdag kulturális, gasztronómiai és természeti kínálata garantálja, hogy az itt töltött idő felejthetetlen legyen.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!