Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Kiemelt Szingapúri városnézés+nyaralás Thaiföldön, Phuketen, Krabin, Khao Lakon, Koh Samuin ajánlataink

Szingapúr

Szingapúr 1965 óta független ország, törpe városállam Ázsia délkeleti részén. Az ország főszigetét északról a Johori-szoros választja el Malajziától, délről a Malaka-szoros , amelyben közel 60 kis sziget áll szingapúri fennhatóság alatt. Ez a szoros egyben Indonézia felségvizeinek határa is. Függetlenedése óta Szingapúrban rohamos fejlődés indult el, amit nagyrészt előnyös brit gyarmati múltjának köszönhet. Stratégiai jelentőségű kikötője hamarosan a világ egyik legfejlettebb államává tette a várost.
Szingapúr az egyenlítői éghajlaton fekszik, az évi 2400 mm csapadék az átlagos. Az esős évszak novembertől januárig tart, amikor a páratartalom nagyon magas. A városközpont a fő sziget déli partján terül el, de az eredeti esőerdőkből a sziget más részein sem maradt sok. Tudatos várostervezés folyik, szép városi parkokat alakítottak ki. A botanikus kert trópusi gyűjteménye páratlan. Szingapúr vezető szerepet tölt be a globális világgazdaságban; a világ harmadik legnagyobb devizaközpontja és pénzügyi központja,a második legnagyobb kaszinó-szerencsejáték központja, a harmadik legnagyobb olajfinomító és kereskedelmi központja és a hajójavítási szolgáltatások egyik fő központja, a világ legfontosabb logisztikai központja.

Szingapúr főbb látványosságai

- Orchard road - híres bevásárló utca, elegáns üzletekkel, éttermekkel és klubokkal. A mindenkori szingapúri elnök hivatalos rezidenciája, az Istana is itt található. Erről az útról nyílik a Beach road, ahol híres Raffles Hotel található. Az 1887-ben megnyitott gyarmati stílusú szálloda Szingapúr arca.
- Sentosa sziget - hotelek, éttermek, egy kaszinó és különböző témájú parkok szigete.
- Clarke Quay - a jelenlegi belváros a Clarke Quay a brit gyarmati idők egykori folyami kikötője a várost átszelő Szingapúr-folyón. A felhőkarcolók árnyékába szorult, gyarmati időket idéző házikók zsúfolt kiülős éttermekké, esti szórakozóhelyekké alakultak át.
- Gardens by the Bay - Öböl menti kertek egy a tengertől visszanyert területen terül el. A park három részből áll: a Bay Central Garden, a Bay East Garden, és a Bay South Garden, az itt található legnagyobb kert, ahol megismerhetjük a trópusi kertművelést és megcsodálhatjuk az akár 50 méter magas faszerű épületeket is, melyek uralják a kerteket.
- Nemzeti Orchidea Kert - az Unesco világörökség része. A botanikus kert a nyolcvankét hektáros mérete és a benne élő 60.000 növény faj miatt is lenyűgöző látványosság. Itt forradalmasították a gumigyártáshoz szükséges kaucsuk előállítását.
- Buddha foga templom - a kínai negyed szívében egy buddhista templom emelkedik.A templom neve Buddha Tooth Relic Temple (Buddha fogát őrző templom). Mint ahogy a neve is elárulja, ebben a templomban őrzik Buddha fogát.
- Singapore Fyer - hatalmas óriáskerék, 165 méter magas, lenyűgöző látvány nyújt 28 „kapszulájából” a Marina öbölre és a városra.
- Sri Mariamman - Szingapúr legrégebbi hindu temploma
- Marina Bay Sands - luxus szálloda, tetején a világ legnagyobb végtelenített medencéjével.
- Merlion Park - a város jelképe a Merlion, félig sellő, félig oroszlán szobor
- China town
- Little India
- Arab Street
- Bugis Street Market -a legnagyobb és legolcsóbb hely vásárlásra
- Helix híd - a 280 méter hosszú gyaloghíd felépítéséhez összesen 2,2 kilométernyi acélszerkezetet használtak fel. A híd súlya mintegy 1700 tonna, különlegessége pedig a dupla - egy külső, és egy szűkebb - belső spirálszerkezet.
- Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle - Chinatown-ban található olcsó Michelin csillagos "bódés" étterem.

A szigetet először kínai források említik a 3. században, ekkor csak halászok és kalózok tanyáztak a kis kikötőben. Szingapúrt a maláj hagyományok szerint Srivijaya egyik hercege alapította a 14. században és Tomaszeknek nevezte el, de uralmát a Majapahit Birodalom hamar megdöntötte. Szingapúr területét hosszú évszázadokon keresztül, hosszú ideig senki sem tudta a megtartani. A területet birtokolta a Sziámi királyság, Malakkai szultánus, portugálok, hollandok. Végül Nagy-Britannia került ki győztesen, amikor 1819-ben Thomas Stamford Raffles, a Brit Kelet-indiai Társaság képviselője megállapodást kötött a johorei szultánnal, miszerint a szigeten kikötőt és települést alapít és a városkát Szingapúrnak nevezte el. 1832-re Szingapúr a közeli brit területek központja, majd a 1867-ben önálló koronagyarmat lett. Stratégiai fontosságú, mert Európát Kínával összekötő hajóút mentén fekszik.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!