Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Fedezze fel Vietnám csodáit egy álomszerű körutazással, amely magában foglalja Hanoi pezsgő városi életét, a lélegzetelállító Halong-öböl természeti szépségét, Sapa lenyűgöző hegyvidéki tájait, Hue történelmét, Danang tengerpartját, Hoi An varázslatos szépségét, Nha Trang gyönyörű tengerpartját, a Mekong delta pezsgő vízi világát, majd a körutazás befejeződik Saigon (Ho Chi Minh város) vibráló metropoliszában. Ez az utazás lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebben megismerje Vietnám gazdag kulturális örökségét, változatos tájait és vendégszerető embereit.

Hanoi – A Történelmi Főváros
Az utazás első állomása Hanoi, Vietnám lenyűgöző fővárosa, ahol a történelem és a modernitás keveredik. Barangoljon a régi negyed zsúfolt utcáin, ahol a francia gyarmati építészet és a hagyományos vietnámi házak állnak egymás mellett. Látogassa meg a Hoan Kiem-tavat és a legendás Ngoc Son templomot, fedezze fel a Ho Chi Minh Mauzóleumot és a Hanoi Hilton börtönmúzeumot. Ne hagyja ki a vízi bábszínház egyedülálló előadását, amely betekintést nyújt a vietnámi kultúrába és hagyományokba.

Halong-öböl – A Természet Csodája
A Hanoiból könnyen elérhető Halong-öböl a világ egyik természeti csodája, amelyet a UNESCO Világörökségi listájára is felvettek. Több mint 1600 mészkősziklából és szigetecskéből álló öböl hajókirándulást kínál, ahol a kristálytiszta vizeken sikló hajókról csodálhatja meg a lenyűgöző tájakat. Fedezze fel a rejtett barlangokat, lazítson eldugott homokos strandokon, vagy próbáljon ki egy kajaktúrát a nyugodt vizeken.

Sapa – A Hegyvidéki Paradicsom
Az utazás utolsó állomása Sapa, egy varázslatos hegyvidéki város, amely a Hoang Lien Son-hegység lábánál fekszik, közel a kínai határhoz. Sapa híres teraszos rizsföldeiről, hűvös éghajlatáról és színes hegyi törzsek kultúrájáról. Töltse napjait gyalogtúrázással a lenyűgöző tájakon, látogassa meg a helyi piacokat, ahol a hegyi törzsek tagjai árulják termékeiket, vagy tegyen egy kirándulást a közelben lévő vízesésekhez és folyókhoz. Sapa kiváló lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljön Vietnám vidéki életében és kapcsolatba lépjen a helyi közösségekkel.

Hue – A Történelmi Főváros
A körutazás első állomása Hue, Vietnám egykori fővárosa, amely a parancsnoki és vallási hatalom központja volt a Nguyen-dinasztia idején. A város a híres Parfüm-folyó (Huong Giang) partján fekszik, és otthont ad a lenyűgöző Citadellának, amely az UNESCO Világörökség része. Felfedezheti a Tiltott Lila Várost, a császári mauzóleumokat és a Thien Mu pagodát, amelyek mind a vietnámi történelem és kultúra mélyreható betekintését nyújtják. Hue nem csak történelmi jelentőségű helyszíneivel bűvöl el, hanem a kifinomult konyhájával is, amely különleges ízélményeket ígér.

Danang – A Modern Vietnám Kapuja
Innen utazzon tovább Danang városába, amely Vietnám egyik legdinamikusabban fejlődő városa, híres lenyűgöző tengerpartjairól, mint a My Khe Beach, és a modern építészetéről. Ne hagyja ki a Ba Na Hills-t, ahol a híres "A Felhők Feletti Híd" található, és ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre. Danang nem csak modern arcát mutatja meg, hanem kapuja a régió természeti és történelmi kincseihez is, mint a hatalmas Márvány-hegyek és az ősi Cham szobrok a Cham Múzeumban.

Hoi An – Az Időtlenség Városa
Az utazás csúcspontja Hoi An, egy varázslatos kis város, amely az UNESCO Világörökség része. Hoi An a 15-19. században jelentős kereskedelmi központ volt, amelynek hangulata máig megőrződött az óváros szűk utcáiban, hagyományos házaiban és élénk piacterein. Este a város fényárban úszik, amikor a színes lampionok kivilágítják az utcákat, és a Thu Bon folyó vizein lebegő mécsesek teszik még varázslatosabbá a hangulatot. Felfedezheti a régi kereskedőházakat, a Japán hidat és a helyi kézműves műhelyeket, ahol megismerkedhet a hagyományos vietnámi kézművességgel.

Nha Trang – A Tengerparti Éden
Az utazás első állomása Nha Trang, amely Vietnám egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye. Itt a türkizkék tenger, a hosszú, homokos strandok és a ragyogó napfény garantálja a pihenést és a kikapcsolódást. Nha Trang nemcsak strandjaival hívogat, hanem búvárparadicsomként is ismert, ahol a színes korallzátonyok és a gazdag tengeri élet csodálatos világát fedezheti fel. Ne hagyja ki a Po Nagar Cham templomromokat sem, amelyek a város történelmi múltját idézik, vagy látogasson el a Thap Ba forró vizű forrásokhoz, ahol a gyógyvizekben való lazítás felejthetetlen élményt nyújt.

Mekong Delta – A Vízi Élet Csodái
Utazzon tovább délre, a Mekong deltába, amely Vietnám "rizstálcájaként" is ismert. Ez a bájos régió egy labirintus a folyókból, csatornákból és szigetekből áll, ahol a vízi élet pezsgése és a termékeny tájak varázslatos atmoszférát teremtenek. Egy hajós túra során megismerkedhet a helyi élettel, meglátogathatja a lebegő piacokat, ahol a friss gyümölcsök és zöldségek, valamint kézműves termékek kínálata szemet gyönyörködtető. A régióban található hagyományos falvakban betekintést nyerhet a helyi kézműves iparba, így a rizspapír és a kókusz cukorkák készítésébe.

Saigon (Ho Chi Minh Város) – A Modern Vietnám Szíve
Az utazás végállomása Saigon, az ország gazdasági és kulturális központja, amely a modern Vietnám pezsgő szíve. A városban felfedezheti a gyarmati időszak építészeti remekeit, mint a Notre-Dame Székesegyház vagy a régi Postahivatal, valamint megismerkedhet a vietnámi történelem sötétebb oldalával a Háborús Maradványok Múzeumában. Saigon dinamikus ételei, a híres pho levesektől a friss tavaszi tekercsekig, kihagyhatatlan kulináris élményt nyújtanak.

Ez a körutazás Vietnám sokszínűségét mutatja be, az idilli tengerpartoktól és a lenyűgöző természeti tájakon át a gazdag kulturális és történelmi örökségig. A vietnámi körutazás tökéletes egyensúlyt kínál a városi kalandok, a természeti szépségek felfedezése és a kulturális élmények között. Vietnám egy olyan ország, ahol minden új nap új felfedezéseket és kalandokat ígér, és ez az utazás garantáltan maradandó emlékeket hagy Önben. Fedezze fel Hanoi történelmi varázsát, Halong-öböl természeti csodáját, Sapa lenyűgöző hegyvidéki tájait, Hue-i történelmi emlékeit, Danang tengerpartját, Hoi An időtlen varázsát, Nha Trang gyönyörű tengerpartját, a Mekong delta pezsgő vízi világát, és Saigon (Ho Chi Minh város) vibráló metropoliszát egy felejthetetlen körutazáson, amely mélyrehatóan bemutatja Önnek Vietnám sokszínűségét.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!