Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Látnivalók

Kanchanaburi Thaiföld nyugati részén, Burmával határos területen, Bangkoktól 122km-re fekszik. Kanchanaburi az egyik legérdekesebb úti cél Thaiföldön. Itt a természet adta alkotások nyújtanak maradandó élményt az ide érkezőknek.

Első számú látnivalója a Kwai folyó, valamint a rajta keresztül haladó híres híd, mely a „Híd a Kwai folyón” című film kapcsán vált ismertté. A hídon gyalogosan is át lehet sétálhatni. A várostól kb. 2 órányi busz útra található az Erawan vízesés, mely a környék fő látványossága. Ez egy csodálatos, gazdag növény- és állatvilággal rendelkező nemzeti parkkal körülvett, 7 szintes vízesés, ahol a turisták megmártózhatnak a kristálytiszta vizű természetesen kialakult medencékben. A háborús múzeum a régmúlt emlékekeit őrzi. Sok világháborús eszköz, fénykép, ruha, festmény, fafaragás és jó pár, igazán gyönyörű burmai Buddha, valamint számtalan egyéb érdekesség található itt. Rengeteg a hídépítéssel kapcsolatos tárgy a Kwai-folyó közeléböl került elő, és itt került kiállításra. A második emeleten az ősi csatákkal kapcsolatos művek mesélnek a Thai történelemről. Kanchanaburi várostól kb. 70km-re fekszik a fantasztikus cseppkövek által különlegessé tett Pra That barlang.

Kanchanaburinak katonai szempontból, stratégiailag nagy szerepe volt a történelem folyamán. 1942-ben a Japán csapatok ezt a helyet szemelték ki a 400km hosszú vasút vonaluk megépítésére. Ehhez sok munkásra volt szükségük ezért 61.000 szövetséges katonát rendeltek ide a munka elvégzésére. A Japánok tervének az 1945-ös szövetséges légierő bombázása vetett véget. A 400km-es vasút vonal 18 hónap alatt készült az építése közben 16.000 katona, főleg angol, holland és ausztrál hadifogoly vett részt. A vonalnak 140 km-es szakasza még ma is üzemel. Kanchanauri temetőtje szépen karban van tartva, mivel itt nyugszik a rengeteg hídépítés közben elesett katona. A síremlékeken olvasható az elhunyt katonák neve és beosztása. A vasúttól nem messze található egy barlang ahova megemlékezésül elhelyeztek egy Buddha szobrot.
 

Thaiturizmus © 2014-2022 Minden jog fenntartva!