Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Közlekedés

Távolsági, VIP buszok Thaiföldön

Thaiföldön belüli utazás talán legkedvezőbb módja a busz, mert gyorsabb, mint a vonat és lényegesen olcsóbb, mint a repülő. A hosszabb távolságok esetén a légkondicionált éjszakai járatok kényelmes utazást kínálnak. Az első osztálynál kényelmesebb a mindössze 24 ülőhelyes, un. VIP 24-es busz. Helyfoglalásra feltétlenül szükség van, hiszen csak 24 ülőhely van egy buszon.

Bangkokból a repülőjegy  Koh Samui szigetére már nagyon drága ( kb. 75.000 HUF / fő ), ezért költségkímélés szempontjából ajánljuk a VIP 24-es buszt. Ezek általában Mercedes, Scania, Daewoo vagy Hyundai nagy buszok, de nem 64 üléssel, hanem mindössze 24 ( bal oldalon egyes ülések, jobb oldalon kettes ülések ) széles és majdnem ággyá dönthető ülés van rajtuk. A buszokon van TV, WC, takaró és utaskísérő.

Bangkokból 20 órakor és 20.30 perckor indul busz Koh Samui szigetére a Southern bus station-ról ( déli buszpályaudvar ) Bechekkolás a buszba fél órával indulás előtt történik, ekkor kell berakni a csomagokat a csomagtérbe. Mindenkinek helyre szóló jegye van, így nem kell tolongani és veszekedni. A busz percre pontosan indul. Indulás után az utaskísérő mindenkinek felszolgálja a snack-et és a fél liter hideg vizet. 01.00 óra magasságában egy helyi étteremnél van pihenő, ahol az összes dél felé menő busz megáll 20 percre sofőrt cserélni és vacsorázni. A vacsora tipikus thai vacsora, aminek az ára benne foglaltatik a buszjegy árában. Akinek a gyomra éjjel nem veszi be a thai ételeket, az elcserélheti a kajajegyét egy üdítőre. A busz másnap 06.30-kor érkezik Don Sak kikötőjébe és 1,5 órás kompozás után 09.00-kor érkezik meg Samuira a VIP buszpályaudvarra.

Figyelmeztetés : A buszon hűvös van, ezért a buszon kardigán és zokni viselése ajánlott !

A VIP 24-es buszjegy ára Bangkok-Koh Samui útvonalra 15.500 HUF / fő kompjeggyel együtt, visszafelé is ugyan ennyi a jegy ára.

Visszafelé Koh Samuiról Bangkokba a VIP 24-es busz 16.30 órakor indul Samuiról, Nathonból a VIP buszpályaudvarról és másnap reggel 05.30-kor érkezik Bangkokba a Southern bus terminálra (déli buszpályaudva ).

Fotógaléria21
Thaiturizmus © 2014-2023 Minden jog fenntartva!