Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Látnivalók

Chiang Rai Thaiföld északi részén, Laosz és Mianmar (Burma) határához közel, Bangkoktól 800 kilométerre, tehát mintegy 10-12 órányi buszozásra illetve másfél órányi repülésre található. Ez az elbűvölő kisváros Thaiföld déli vidékeitől jelentősen eltérő kultúrájú település. Egzotikus növényzetű, mesébe illő hegyvidéki tájak találhatóak itt északon a tibeti és a burmai hegyvidéken élő törzsek lakhelyével. Ősi városok, sok észak thai stílusú középkori templom, mesebeli folyóvölgyek, vízesések, egybefüggő rizsföldek jellemzik a vidéket, mely a híres thaiföldi " Arany Háromszög" része.

Chiang Rai ma már egy több mint 60.000 barátságos thai embernek otthont adó turista paradicsom tele kulturális és természeti csodákkal. Földrajzi helyzetéből adódóan tökéletes kiinduló pont a környék felfedezéséhez. Látnivalókban garantáltan nem lesz hiányuk az ide érkező turistáknak. Ősi települések romjait, buddhista szentélyeket, csodás hegyeket és ámulatba éjtő szépségű tájat tartogat számukra a vidék. A hegyekben észak felé több túraútvonal vezet, amelyek lehetővé teszik, hogy az odalátogató megismerje az ott élő hegyi népcsoport hagyományt tisztelő életét. Itt élnek a híres Akha és gyűrűs nyakú törzsek. A Doi Tung és Phu Chi Faa kilátó pontokról fantasztikus kilátás nyílik a lépcsősen elrendezett rizsföldekre, de a közeli Fehér Templom is magával ragadó látvány. A területen a XIII. században a Lanna Királyság –ot Meng Rai király alapította,melynek a fővárosa Chiang Rai lett,a VII. század óta lakott település. Chiang Rai volt az egykori központja a világ ópium-kereskedelmének, ennek emlékét őrzi az itt található a „212 house of opium” nevű, a maga nemében egyedülálló múzeum. A kiállítások őszintén, és rendhagyóan mutatják be a drog kettős arcát.

Chiang Rai-ban és környékén sokféle szórakozási, sportolási lehetőség kínálkozik minden korosztály számára. A leggyakoribbak közé tartoznak a túrázás, a hegyi kerékpározás, a gyaloglás, az elefántolás, és a gokartozás.

Chiang Rai átlaghőmérséklete kissé hűvösebb, mint Bangkoké illetve a déli területeké, valamint az eső többet esik.

Thaiturizmus © 2014-2023 Minden jog fenntartva!