Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Túrák

Úszó piac, Vasúti piac és a Kwai folyó túra magyar idegenvezetés   -   48 000 Ft / fő

Damnoern Saduak, Maeklong, Kanchanaburi


Úszó Piac, Vasúti Piac és Kwai folyó túra magyar/angol idegenvezetéssel 

A kora reggeli órákban elutazás Bangkokból a 120 kilométerre lévő (kb:2 óra utazást jelent) Thaiföld legismertebb úszó piacára a Damnoen Saduakra.

Az úszópiac előtt Samut Songkhram híres vasúti piacát, a Maeklong piacot nézzük meg, amelyet
,,esernyős” piacként is emlegetnek. Az árusok sokaságát egy vasúti sín szeli ketté, amelyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot és ismerkedhetnek a helyi terményekkel. Amikor a vonat csípja megszólal, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából, behúzzák az ernyőket szabad utat engedve ezzel a szerelvénynek. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre.

A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vízi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül tradicionális evezős hajókkal barangoljuk be a piacot, ahol a csónakokból tudunk kedvünkre, gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuvenírokat vásárolni. A keskeny csatornák labirintusain keresztül magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvények között bepillantást nyerünk az úszó piac életébe.
(45 perces hajókirándulás, 1 hajóban 4 fő utas fér el).

Ezt követően a Kwai-folyóhoz, Kanchanaburi városába utazunk. Ez a vidék Burmával határos, amely stratégiailag fontos helyszín volt a történelem folyamán. A város legnagyobb nevezetessége a Kwai-folyó és a rajta átívelő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé.
Thaiföldet 1941-ben elfoglaló japán csapatok, egy stratégiailag fontos, kb.400 km hosszú vasútpálya építésébe kezdtek. Munkára fogtak közel 61 ezer szövetséges hadifoglyot is, embertelen körülmények között dolgoztatva a híd és pályaépítésen. 1945. februárjában a Szövetséges légierő szőnyegbombázása semmisítette meg a japán tervet.

Kanchanaburi városába érkezve ebédünket (külön fizetendő) a folyó menti úszóétteremben fogyaszthatjuk el, ahonnan kiváló panoráma nyílik a hídra és a folyóra. Ezt követően gyalogosan kelünk át a legendás Kwai-hídon.

A mai programunkat a Wat Tham Sua, vagyis a Tigris barlang temploma zárja. Ehhez a dombtetőn álló különleges, egyedi thai templomhoz 157db lépcsőn juthatunk fel. A templomkoplexumot különböző típusú épületek alkotják, bennük keveredik a thai és a kínai stílus. Tetejéről gyönyörű a kilátás. A domb aljában megnézzük a sziklába vájt barlang templomot is.
Esti órákban visszaérkezés Bangkokba.

A túra a nyári időszakban május 1-től, október 31-ig csak angol nyelven indul.

A fenti kirándulás ára angol nyelven (egész évben) 44.000 HUF / fő


Úszó piac, Vasúti piac és Kwai folyó túra ára tartalmazza: magyar nyelvű idegenvezetést, közlekedést, belépőjegyet, vizet

Úszó piac, Vasúti piac és  Kwai folyó túra ára nem tartalmazza:
Az említetteken felüli szolgáltatásokat.
Személyes kiadásokat: ebédet ( kb. 250 THB/fő ), italokat, borravalókat, stb.

A szervező a program változás jogát fenntartja!

Fotógaléria321
Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!