Thai Farm Főzőiskola (08:30 - 16:30)
17 km-re Chiang Mai-tól, 2000-ben alapította meg Sawat és felesége a Thai Farm főzőiskolát. 1-3 napos tanfolyamokat kínálnak a thai gasztronómia szerelmeseinek. Ismerje meg és sajátítsa el Thaiföld gasztronómiáját egy organikus farmon, melyet gyönyörű halastó és rizsföld szegélyez. A főzőtanfolyam keretein belül meg fogja ismerni az ökológiai főzés alapjait, valamint azt is, hogy egy thai család sokéves tapasztalattal és kreativitással hogyan hozott létre egy önálló és független gazdaságot. Vegetáriánusokat is szívesen fogadnak a főzőiskolán, számukra vegetáriánus ételek készítését biztosítják.
A program menete:
- transzfer a szállodából a farmra 08:30 és 09:00 között,
- útközben kísérettel a helyi piac körbejárása,
- rövid séta a farmon, friss zöldségeket gyűjtenek be,
- előkészítés és főzés,
- curry paszta készítés,
- 6 féle étel kiválasztása különböző kategóriából,
- délelőtt 4 étel (curryvel együtt), ebéd és pihenő után délután 2 étel elkészítése.
Egy tanfolyam (teljes nap) ára tartalmazza:
- Saját főző „állomás”,
- angol nyelvű oktatás egy thai tanár által,
- egy nap alatt hat étel,
- receptkönyv,
- oda-vissza transzfer a szálloda és az iskola között,
- frissítő gyógytea, ivóvíz, papaya saláta.
Kategóriák (mindegyikből egyet választani)
Curry paszta: Zöld curry paszta, piros curry paszta, sárga curry paszta.
Curry ételek: Csirke zöld curryvel, csirke piros curryvel, csirke sárga curryvel.
Leves: Tom Yam garnélarákkal, csirke kókusztejjel, thai vegetáriánus leves.
Menü:
Hétfőn, szerdán, pénteken, vasárnap: Kesudiós csirke, tavaszi tekercs thai szósszal, mangó ragadós rizzsel.
Kedd, csütörtök, szombat: bazsalikomos csirke, Pad Thai sült tészta, banán kókusztejjel.
A szervező a program változás jogát fenntartja!
CS002