Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

BIZTOSÍTÁS AJÁNLATAINK

Ne utazzon külföldre utasbiztosítás nélkül!

Mit utazol, ha nincs biztonság? A nyaralás igazi örömét csak egy Utasbiztosítással garantálhatod magadnak! Legyen szó városlátogatásról vagy idilli nyaralásról, nem engedheted meg magadnak, hogy a felhőtlen pihenést bármi veszély fenyegethesse. A mi Utasbiztosításunkkal teljes védelem alatt állsz, legyen szó orvosi ellátásról vagy poggyászkárról. Hagyd a gondokat otthon és indítsd el utazásodat a biztonság nyugalmával!

 

Indulás előtt kössön EUB utasbiztosítást!

 • Sok évtizedes tudás
 • Széleskörű szakmai ismeretek
 • Innovatív megoldások
 • Gyors döntési folyamatok
 • Hatékony, korszerű technikai háttér
 • Lelkes és tapasztalt munkatársak
 • Világméretű szervezetekkel rendelkező tulajdonosok
 • Stabil pénzügyi háttér
 • Segítségnyújtó partnerünk a világ legnagyobb asszisztencia szervezete, az Europ Assistance  

EUB utasbiztosítás

Milyen típusú biztosításról van szó?

Ez egy olyan utazási biztosítás, amely külföldre történő utazások időtartama alatt váratlanul bekövetkező betegség és baleset, illetve egyéb – az utazással kapcsolatos, a szerződésben meghatározott - károk esetén nyújt segítségnyújtási szolgáltatásokat és biztosítási védelmet.

 

Szolgáltatási- és díjtáblázat

Biztosítási Termékismertető

EUB Utasbiztosítás Szórólap

  

EUB Útlemondási Biztosítás

Milyen utazási szolgáltatáshoz ajánljuk?

 • utazási irodák által értékesített csomagtúrákra (szállás és utazás egy csomagban),
 • önállóan foglalt repülőjegyre vagy szállásra,
 • utazáshoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokra, pl. nyelvtanfolyamra, belépőjegyre (művészeti vagy sporteseményekre,
 • múzeumokba), jármű-bérbeadásra stb.
 • ügyfél által online foglalt utazási szolgáltatásokra
 • belföldi utazási szolgáltatásokra is

A biztosítás az utazási díj (szállás, jegyek, stb.) azon részére köthető meg, amely lemondás esetén nem visszatéríthető (=amely összegre vonatkozóan az utazási szolgáltató lemondási költséget állapít meg, lásd lemondási költség).

Mikor köthető meg a biztosítás?

 

 • Az utazás kezdete előtti 30. napig vagy
 • ha a foglalás az utazás kezdete előtti 29 napon belül történt, legkésőbb a foglalás napját követő napig

A biztosítás vonatkozásában a „foglalás” időpontjának az tekinthető, amikor a vevő kötelezettséget vállal szolgáltatási díj megfizetésére és/vagy az előleget meg is fizeti (pl. ha az utas telefonon kéri az irodától a foglalást, de azt a foglalási rendszerben csak akkor foglalják be, amikor az utas fizet is, akkor a rendszerben rögzített foglalási időpont lesz az irányadó a biztosításkötéshez).
Ha a biztosítás megkötése a foglalás napját követően történik, a biztosító kockázatviselése az első 5 napban kizárólag baleseti eredetű eseményekre terjed ki. Ha a biztosító kockázatviselése már a biztosítás megkötésének napján megkezdődik, a kockázatviselés a
megkötés napján kizárólag beleseti eseményekre terjed ki. Storno Kombi biztosítások legkorábban az utazási szolgáltatás kezdete előtt 365 nappal köthető. Storno Basic biztosítás legkorábban az utazási szolgáltatás kezdete előtt 550 nappal köthető.

 

Mi a biztosító szolgáltatása?

Utazásképtelenség esetén
Ha a vevő lemondani kényszerül a szolgáltatást a feltételekben meghatározott okok (pl. váratlan betegség, baleset, haláleset, bűncselekmény, munkaviszony megszűnése, válás) miatt, akkor a biztosító megtéríti a szolgáltató (pl. utazási iroda vagy légitársaság) által leszámlázott kötbért a kötvényen feltüntetett összeg mértékéig és arányában, az esetleges önrész levonásával.

Útmegszakítás esetén
Ha az ügyfél az utazást vagy egyéb biztosított szolgáltatást nem tudja teljes időtartamban igénybe venni a feltételekben meghatározott okok (pl. kórházi kezelés, közeli hozzátartozó otthoni életveszélyes állapota) miatt, akkor a biztosító megtéríti a biztosított által még fel nem használt szolgáltatásokat (pl. szállás esetén fennmaradó napokat, repülő vagy vonatjegy esetén a még fel nem használt jegyek árát).

Biztosítási Termékértesítő

Kapcsolat

Európai Utazási Biztosító Zrt.

Levelezési cím: 1132 Budapest, Váci út 36-38.
Tel: +36 1 452 3580
Segélyvonal: +36 1 465 3666

 

Kárbejelentés

Online kárbejelentés

 

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!