Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Látnivalók

Koh Chang egy Trat tartományhoz tartozó, nagyon gyéren lakott sziget, mely Thaiföld dél-keleti részén, Kambodzsa szomszédságában, a Thaiföldi-öbölben található. A neve Elefánt-szigetet jelent, feltehetően az alakja miatt, ami olyan, mint egy elefántcsalád rajzolata.

Koh Chang Phuket után a második legnagyobb területű sziget Thaiföldön, amely turisztikai téren egyelőre még a felfejlődés szakaszában van. A szigetet csak most fedezi fel magának a hatalmas turisztikai iparág, így egyelőre kiválóan alkalmas egy nyugodt nyaralás eltöltésére. Kereskedelmi, szállodai infrastruktúrája közel sincs azon a fejlettségi szinten, mint Phuketté vagy Koh Samui-é. Földrajzi adottságai nem is igazán teszik lehetővé a hatalmas betonmonstrumok építését, ezért a szigeten valószínűleg soha nem lesz akkora tömeg, mint Phuketen. De jelentős építkezések folynak a sziget valamennyi jobb partszakaszán. Találhatók itt röplabdapályák, stílusos üzletek, kávézók és előkelő vízparti éttermek, melyekben eredeti thai ételeket lehet megkóstolni. Eddig inkább a hátizsákos utazók kultiválták, de láthatóan az a cél, hogy a több pénzt költő turistákat is próbálják odacsábítani. Hátrányt jelent, hogy a szigetnek még nincs repülőtere, bár már szó van építéséről.

A legjobb fehér homokos strandok és a leghangulatosabb falvak a sziget nyugati partvonala mentén sorakoznak. A keleti oldal partvonala nyersebb. A sziget elszigeteltebb részein is épülnek új, csodás resort-ok belesimulva a természetbe. A tömegturizmust nem kedvelők jól fogják érezni magukat Koh Changon. A sziget belsejében hatalmas benőtt trópusi dzsungelek vannak tagolt és hegyvidékes felszínnel. Az érintetlen természet ölén hangulatos vízeséseket lehet meglátogathatni. A sziget egyik legszebb vízesése, a Klong Plu. E területek egy része természetvédelmi park és a belépésért kisebb összegeket kell fizetni.

Koh Chang sznorkelezés és komolyabb búvárkodás szempontjából nem nagy szám, viszont közelében van sok olyan ki sziget, ahol kiválóak az ilyen irányú lehetőségek. A kis szigetekre irányuló kirándulások többnyire a sziget déli részén található, Bang Bao nevű part településről indulnak. A part menti falvak mindegyikében található megfelelő búvárközpontot, ahol hajót és felszerelést is biztosítanak a túrához. Az árban általában napi két-három merülés és az étkezés is benne foglaltatik.

A sziget Bangkokból akár autóval is elérhető, bár így az út mintegy hét óráig tart. Repülővel 45 percig kell csak utaznunk Trat városáig, ahonnan még egy rövidebb kompút vár ránk, míg a szigetre érünk.

 

 

Thaiturizmus © 2014-2021 Minden jog fenntartva!