Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Látnivalók

Pattaya, melynek jelentése "délnyugati szél", a Sziámi-öböl partjai mentén, Bangkoktól kb. 150 km-re délre, autóval kétórányira fekszik, a bangkoki Eastern Terminálról indulva 3 óra busszal.

Alig 30 évvel ezelőtt Pattaya a vietnámi háborúban megfáradt amerikai katonák kevéssé ismert menedékhelye volt, szállás nélkül, néhány étteremmel és egy kis halászközösséggel. Azóta nemzetközi üdülőhellyé nőtt. Thaiföld leglátogatottabb és legkedveltebb nyaralóhelyei közé tartozik, évente több, mint egymillió turista választja. Jelenleg több mint 21 000 szállodai férőhellyel rendelkezik a világ minden sarkából érkező turisták számára. Egyetlen más thai nyaralóhely sem kínál olyan hatalmas választékot a szórakozás, a vásárlás és a szabadidős programok terén, mint Pattaya.

Pattaya városát elsősorban a pezsgő, mozgalmas éjszakai élet és a tengerparti pihenés miatt választják az utazók. Zenés szórakozóhelyek, bárok, éjjeli klubok, kabarék és számtalan étterem várja az idelátogatókat. Pattaya éjszakai életének meghatározó látványossága, hogy a város jelentős nagyságú központi területe szinte összefüggő vigalmi zónává változik. Az éjjeli nyüzsgést kevésbé kedvelők is jól érezhetik magukat Pattayán. Főként a Wong Amat part mellett épült hotelek az üdülőközpont északi részén biztosítják a nyugalmat és a csendet a pihenni vágyók számára. A sport- és kikapcsolódási lehetőségek széles sorából mindenki tud választani magának.

A környező tizenkét elbűvölő korall sziget a búvárok paradicsoma, a helyszínen búváriskola is működik. Ezen kívül ki lehet próbálni a sporthorgászatot, a vitorlázást, a vizi scooter - t, a parasailing-et, a vizisít, a windsurfinget, a motorversenyt, a bowling-ot vagy a sportlövészetet a híres thaj masszázsokat vagy a thajbox mérkőzések egyikét. Továbbá lehet tenisztezni vagy golfozni az összesen tizenkettő tizennyolc lyukú pálya valamelyikén. A szigetre látogatóknak ajánlott program a lélegzetelállítóan szép Phang-Nga öbölbe szervezett hajókirándulás.

A városban és tágabb környékén is érdemes körülnéznüni. Csodálatosan gazdag kulturális és természeti látnivalók várnak minket Thaiföld ezen részén. Érdemes meglátogatni a budhista templomot a Wat Yanasangwararam-ot, az Oceán aquaparkot, valamint a Big Buddha szobrot, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egész partra.

 

 

Thaiturizmus © 2014-2023 Minden jog fenntartva!