Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Kiemelt Akciós thaiföldi utak, utazások egyéni igények szerint, személyre szabott szervezéssel ajánlataink

Mindenkinek, aki távoli, egzotikus utazáson töri a fejét és még nincs kialakult úti célja, Thaiföldet ajánljuk első célpontnak. Thaiföld az a hely, ahol az utazó mindent megtalál, ami egy tartalmas kalandozáshoz szükséges. Egzotikus keleti kultúra, gyönyörű építészeti emlékek, buddhizmus, északon hegyi túrák a civilizációtól elzártan elő törzsekhez, délen gyönyörű szigetek, ahol egy Bounty reklám szereplőjének érezheti magát. A parttól pár méterre pedig hihetetlen kavalkád, soha nem látott színű halak, kagylók, korallok. Thaiföldön az emberek hihetetlen barátságosak, segítőkészek, és mindig mosolyognak.

Vízum Thaiföldre utazóknak

A thai kormány döntése alapján 2011. augusztus 11-től a harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól.
Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A nem turista célú, illetve a harminc napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, melyet állampolgáraink a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén igényelhetnek. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek Thaiföldön.

Thaiföld időjárása. Mikor utazzunk Thaiföldre ?

Thaiföld időjárása nyaralás szempontjából a téli hónapokban a legjobb: novembertől áprilisig tart a főszezon, így bármelyik hónapban utazhatunk Thaiföldre. Ez a száraz évszak, ilyenkor szinte alig esik az eső, a hőmérséklet 30-35 fok, a tenger vizének hőmérséklete is 28-30 fok körüli.
Thaiföld trópusi éghajlatára jellemző az állandó meleg és a magas páratartalom. Az esőzések általában trópusiak, melyek rövidek, és kiadósak. Áprilisban, májusban, júniusban van a legmelegebb, ilyenkor nem ritka a 40 fok körüli hőmérséklet sem.
Thaiföldre egész évben érdemes utazni. Mivel az ország különböző részein eltérőek az időjárási viszonyok, ezért valahol mindig megfelelő az időjárás egy jó Thaiföldi nyaralásra. ( Phuket, Khao Lak, Pattaya, Rayong, Koh Chang November-Április. Koh Samui, Koh Phangan Január-Október. )

Utazás Thaiföldre repülővel

Napjainkban több légitársaság ( Pl. Emirates, Qatar Airwas, EgyptAir, Aeroflot ) is kínál kedvező díjtételű repülőjegyet Bangkokba, Phuketre vagy Koh Samuira. Akciós repülőjegy árak Thaiföldre : Bangkok 180.000 HUF / fő-től, Phuket 190.000 HUF / fő-től, Koh Samui 210.000 HUF / fő-től.

Thaiföld utazás, hova utazzunk ?

Bangkok, Thaiföld fővárosa, több mint 10 milliós világváros, ahol a nap 24 órájában zajlik az élet. Történelmi emlékek, klongok, egzotikus piacok, óriási bevásárló központok, zaj, kipufogógáz, szmog jellemzi Bangkokot. A legoptimálisabb, ha thaiföldi utazásunkat Bangkokban kezdjük, majd továbbutazunk Thaiföld déli része felé, ahol kék tenger, napsütés, és puha homokos tengerpart várja a turistákat. Aki még nem járt Bangkokban, annak mindenképpen érdemes ott eltöltenie 2-3 napot.

Pattaya a legismertebb és legolcsóbb nyaralóhely Thaiföldön, ez köszönhető a rengeteg nagy szállodának. Tengervize és tengerpartja koszos, ezért azoknak ajánljuk, akik bulizni, párt keresni mennek Thaiföldre és kevés időt szeretnének a tengerparton tölteni.

Rayong Bangkoktól Délkeleti irányban, kb. 2,5 órás autóútra fekszik. Bangkok közelsége miatt főleg a helyiek által kedvelt üdülőhely. Pattayától mindössze 1 óra az út Rayongig. Csendes hely, a szállodák közvetlenül a tengerparton helyezkednek el. Homokos tengerpart, kristálytiszta kék tenger, napsütés, minden együtt van egy nyugodt nyaraláshoz.

Koh Chang Bangkoktól Délkeleti irányban, kb. 6 órás autóútra fekszik. Koh Chang Thaiföld második legnagyobb szigete, tengeri nemzeti parkja 52 kisebb szigetből áll. Az esőerdővel borított hegyek mélyén megbúvó vízesések, a tengerparton karibi szigetek hangulatát idéző, fehér homokos, pálmaligetes strandok minden ideérkezőt azonnal lenyűgöznek. Koh Chang egy kevésbé felfedezett sziget, nem úgy mint Phuket, Koh Samui vagy a többi déli sziget. Azok számára ideális választás, akik szeretnének elmenekülni a mindennapok nyüzsgése elől, vagy egy tartalmas Thaiföld-Kambodzsa körutazás után szívesen pihennének pár napot háborítatlan környezetben.

Khao Lak Phukettől északra, kb. 1,5 órás autóútra a szárazföldön helyezkedik el. Aranyszínű homokja, pálmafás tengerpartja vonzza a tehetősebb turistákat. Szállodái közvetlenül a tengerparton csendes tropikus környezetben helyezkednek el, ezért kedveltebb, mint Phuket. Khao Lakról felejthetetlen kirándulásokat tehetünk Phi Phi szigetére, Khao Sok Nemzeti Parkba, Similan szigetére, stb.

Phuket Thaiföld egyik legismertebb és legfelkapottabb üdülőhelye, Bangkokból csupán 1 órányi repülőútra fekszik. Legismertebb strandjai a Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach. Homokos tengerpartjai kiválóak a fürdőzésre és kikapcsolódásra. Az éjszakai élet kedvelői is megtalálják számításukat Patong Beach központjában, a Bangla Road-on. Phuketről kiváló kirándulási lehetőségek vannak Phi Phi szigetére, Khao Sok nemzeti parkba, Similan szigetére, Phang Nga öbölbe, stb.

Koh Samui Koh Thaiföld harmadik legnagyobb szigete, tucatnyi pálmákkal szegélyezett stranddal rendelkezik. A két leghosszabb Chaweng és Lamai, melyek a legjobban kiépítettek. A kisebbek, mint a Bophut, Chaweng Noi, Chaeng Mon, Tong Yang és Mae Nam olyanok, mint egy képeslap. Tiszta kék tenger, fehér homokos strand buja zöld kókuszpálmafákkal. Fehér homokos tengerpartján egy mezítlábas esküvő vagy egy nászút a szigetre, felejthetetlenné teszi az utazást.

Akciós, olcsó thaiföldi utazás

Amennyiben olcsón szeretne Budapestről Thaiföldre eljutni, úgy javasoljuk, hogy utazását minél előbb foglalja le irodánknál. Foglaláskor csak a részvételi díj 50%-át kell kifizetni, a többit ráér indulás előtt egy hónappal. Így biztosítani tudjuk Önöknek a legkedvezőbb repülőjegy lehetőséget Budapestről Bangkokba, Phuketre vagy Koh Samuira és lefoglaljuk Önöknek az ár-érték arányban legkedvezőbb szállást. Last minute utazásokra ne számítsanak Thaiföld viszonylatában, mert ahogy közeledünk az utazási dátumhoz, úgy egyre jobban telítődnek a helyek a repülőgépeken, ill. a szállodákban is elfogynak az olcsóbb szobák.

Thaiturizmus © 2014-2024 Minden jog fenntartva!