Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Kiemelt Tavaszi szünet, húsvét Thaiföldön, akciós thaiföldi utak, utazások ajánlataink

Thaiföld, tavaszi szünet 2018.

A tavaszi szünet 2018. március 30-tól 2018. április 3-ig tart.
A szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. március 28. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2018. április 4. (szerda).

Phuket

Phuket a Malajziáig terjedő csodaszép földnyelv Thaiföld leggyorsabban fejlődő üdülőterülete. A magyar turisták körében a legnépszerűbb üdülőhely Phuket, ezért sokan választják nyaralásuk helyszínéül. Budapestről Phuket akár az Emirates, akár a Qatar Airways járataival egy átszállással elérhető. Bangkokból Phuket már olcsó fapados járatokkal is elérhető, melyek kb. 1 óra alatt teszik meg a Bangkok-Phuket közötti távolságot.

Phuket utazás

Aki kulturális igényeit már kielégítette Bangkokban, az forduljon Phuket felé. Pompás strandok, várják a Phuketre látogatókat. ( Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach ). Nagyszerű búvárkodási és vízisport-lehetőségek is vannak a szigeten. Az élet könnyed és kozmopolita. Dél felé utazva Bangkok fényévnyi távolságra tűnik. Búvárkodás, halászás, úszás vagy egyszerűen lazítás a kristálytiszta Andaman tengerben Thaiföld déli részén - Phuket rövid paradicsomi élménynek fog tűnni.

Utazzunk-e Phuketre a tavaszi szünetben ?

Phuketen év 365 napján meleg van, az átlag hőmérséklet, éjjel-nappal 30C°+- 3C°. A tenger vize kb. 28 C°, a pártartalom tipikusan trópusi 70-90%. Száraz és esős évszakok váltják egymást. Phuketen a főszezon November 01-én kezdődik és Március végéig, április közepéig tart, így pont elcsípjük a főszezon végét, ill. beleeshetünk az április közepén kezdődő alacsony szezonba, amikor is a szállásárak már alacsonyabbak.

Rayong utazás

Bangkoktól Délkeleti irányban 176 km-re, Pattayától 50 km-re helyezkedik el Rayong. Az Andamán tenger partján fekszik, nem túl felkapott hely, főleg a helyiek körében ismert. Homokos tengerpartja nem zsúfolt, kiváló a pihenni vágyóknak.

Koh Chang

Koh Chang a 2. legnagyobb szigete Thaiföldnek. Tengeri nemzeti parkja 52 kisebb szigetből áll. Koh Chang Thaiföld kétségkívül legegzotikusabb, paradicsomi szigete a kambodzsai határ közelében, Bangkoktól kb.400 km-re található (Tratból komppal elérhető). Az esőerdővel borított hegyek mélyén megbúvó vízesések, a tengerparton karibi szigetek hangulatát idéző, fehér homokos, pálmaligetes strandok és a vízre épült kis halászfalvak minden ideérkezőt azonnal lenyűgöznek.

Koh Chang Utazás

Koh Chang egy kevésbé felfedezett sziget, nem úgy mint Phuket, Koh Samui vagy a többi déli sziget. Azok számára ideális választás, akik szeretnének elmenekülni a mindennapok nyüzsgése elől, vagy egy tartalmas körutazás után szívesen pihennének pár napot háborítatlan környezetben.

Utazzunk-e Koh Changra a tavaszi szünetben ?

Koh Changon az év 365 napján meleg van, az átlag hőmérséklet, éjjel-nappal 30C°+- 3C°. A tenger vize kb. 28 C°, a pártartalom tipikusan trópusi 70-90%. Száraz és esős évszakok váltják egymást. Koh Changon a főszezon November 01-én kezdődik és Április végéig tart, így pont elcsípjük a főszezon végét.

Pattaya

Nincs még ötven éve sem, amikor is Pattaya csak egy kis halászfalucska volt. A fordulat 1959–ben következett be, amikor a területet néhány amerikai katona látogatta meg, akiknek bázisa Nakhon Ratchasimán volt. Kibéreltek egy házat és a kristálytiszta tengernek köszönhetően maradtak is néhány napig. Amikor visszatértek a bázisra, akkor gyorsan terjedt a hír egy létező varázslatos helyről. Nem tartott sokáig és más katonai képviselők is kezdtek Pattayára szállingózni. A további fejlődés csak idő kérdése volt.

Pattaya utazás

Pattaya ma már híres és hírhedt üdülőhely, már hosszú évek óta Thaiföld leglátogatottabbjai közé tartozik. Bangkoktól kb. 150 km-re délkeletre található, busszal az út Pattayára a közlekedési helyzettől függően kb.2-3 óráig tart. Pattaya városa a számtalan bárral, éjjeli klubokkal, kabarékkal, éttermekkel az éjjeli nyüzsgő központokat kedvelők igényeit elégíti ki.

A hírhedt éjszakai élet mellett meglátogathatjuk a környék valamelyik elbűvölő korallszigetét, a számos egzotikus étterem egyikét, játszhatunk teniszt vagy golfozhatunk az összesen tizenkettő tizennyolc lyukú pálya valamelyikén. A környező tizenkét korall sziget a búvárok paradicsoma. Pattayán sok búváriskola, ill. búvárbázis működik (a korall szigetek körüli merülés inkább az amatőröknek ajánlott, a látótávolság a vízben akár 12 m is lehet). Kipróbálhatja a sporthorgászatot, a vízi scooter-t, a parasailing-et, a vízisít, a windsurfinget, a motorversenyt, a bowling-ot vagy a sportlövészetet. Érdemes meglátogatni a buddhista templomot a Wat Yanasangwararam-ot, a Big Buddha szobrot, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egész partra, az Óceán akvaparkot, a híres thai masszázsokat vagy a thai box mérkőzések egyikét. A lehetőségek széles sorából biztosan mindenki tud választani magának.
Amennyiben nyugodt szabadságra vágyik tele romantikus helyekkel és elhagyatott tengerpartokkal, akkor Pattaya nem a megfelelő célállomás.

Utazzunk-e Pattayára a tavaszi szünetben ?

Pattayán az év 365 napján meleg van, az átlag hőmérséklet, éjjel-nappal 30C°+- 3C°. A tenger vize kb. 28 C°, a pártartalom tipikusan trópusi 70-90%. Száraz és esős évszakok váltják egymást. Pattayán a főszezon November 01-én kezdődik és Március végéig, április közepéig tart, így pont elcsípjük a főszezon végét, ill. beleeshetünk az április közepén kezdődő alacsony szezonba, amikor is a szállásárak már alacsonyabbak.

Koh Samui

A thai földnyelven félúton lefelé a Sziámi-öbölben halványan látható Koh Samui-szigetcsoport egyre népszerűbbé. A hátizsákos turisták utolsó menedékének számító Koh Samui - koh szigetet jelent - manapság fokozatosan alakul át drága üdülőterületté.
Koh samui Thaiföld harmadik legnagyobb szigete, tucatnyi pálmákkal szegélyezett stranddal rendelkezik. A két leghosszabb Chaweng és Lamai, melyek a legjobban kiépítettek. A kisebbek, mint a Bophut, Chaweng Noi, Chaeng Mon, Tong Yang és Mae Nam olyanok, mint egy képeslap. Tiszta kék tenger, fehér homokos strand buja zöld kókuszpálmafákkal.

Koh Samui utazás

Aki kulturális igényeit már kielégítette Bangkokban, az forduljon Koh Samui felé. Pompás strandok, várják a Koh samuira látogatókat. ( Chaweng Beach, Chaweng Noi Beach, Bophut Beach, Meanam Beach ). Nagyszerű búvárkodási és vízisport-lehetőségek is vannak a szigeten. Az élet könnyed és kozmopolita. Dél felé utazva Bangkok fényévnyi távolságra tűnik. Búvárkodás, halászás, úszás vagy egyszerűen lazítás a kristálytiszta tengerben, napozás vagy séta a fehér homokos, pálmafákkal övezett tengerparton - Koh Samui rövid paradicsomi élménynek fog tűnni.

Utazzunk-e Koh Samuira a tavaszi szünetben ?

Koh Samuin az év 365 napján meleg van, az átlag hőmérséklet, éjjel-nappal 30C°+- 3C°. A tenger vize kb. 28-30 C°, a pártartalom tipikusan trópusi 70-90%. Száraz és esős évszakok váltják egymást. Koh Samuin az igazi főszezon Január közepétől Március végéig, április közepéig tart, így még elcsípjük a főszezon végét.

Thaiturizmus © 2014-2023 Minden jog fenntartva!