Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?

Thaiföldi, kambodzsai, vietnámi utazások

Bangkok

Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. A város a Chao Phraya folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Beceneve: „Kelet Velencéje”. Bangkokba található Ázsia néhány lenyűgöző nevezetessége, melyeket mindenféle képen érdemes megnézni. ( Hajnal Templom, Smaragd Buddha, Királyi Palota, Tikfa Palota, Fekvő Buddha stb. ) Forróság, zaj és fullasztó kipufogógáz, szmog jellemzi a majd 10 milliós várost, de néhány napot azért érdemes Bangkokban eltölteni.

Chiang Mai

Chiang Mai tartomány Észak-Thaiföldön található, fővárosa az azonos nevű Chiang Mai. Időjárása mindig hűvösebb, mint az ország többi részén, az átlagos hőmérséklet egész évben 25 °C.
Chiang Mai szó szerint azt jelenti, hogy "új város", annak ellenére is megtartotta nevét, hogy 1996-ban ünnepelte alapításának 700. évfordulóját.
Meng Rai Nagy király 1296. április 12-én, csütörtökön, a Lanna királyság fővárosaként alapította meg a várost a Sukhothai Királyság létrehozásával egy időben. Meng Rai király barátaival, a Sukhothai Ramkhamhaeng királlyal, és a Phayaoi Ngam Muang királlyal választották ki a helyszínt, mielőtt megalapították volna a Lanna Királyságot. Innentől kezdve Chiang Mai nemcsak a Lanna Királyság fővárosa és kulturális központja lett, hanem Észak-Thaiföldön a buddhizmus központja is.

Chiang Mai egyike azon kevés helyeknek Thaiföldön, ahol a történelmi és modern thai kultúrát egymással párhuzamosan lehet megtapasztalni: a városban évszázados pagodák és templomok vannak a modern kisboltok és butikhotelek mellett. Ez a kettősség legjobban a völgyben lévő óvárosban érhető tetten, mely nagy részét megőrizte a megerősített fal, valamint a négy fő kapu, melyek beengednek az egykori Lanna fővárosba.

Sok éven át a turisták Chiang Mai-t bázisnak használták, melyből kirándulásokat és rafting utakat szerveztek a hegyi törzsi falvakba, és ahonnan felfedezhettek más tartományokat. Ma Chiang Mai-ban olyan sok dolog van, amit a gyönyörű és történelmi templomokon kívül is felfedezhetnek a turisták. Az hegyek, a hegyi törzsek érdekes sokfélesége, a botanikus kertek szépsége, az állatkert és akvárium, számos elefánt tábor, rengeteg főző- és masszázsiskola, számos szabadtéri tevékenység, különféle kézműves műhelyek és kulturális előadások teszik Chiang Mai-t Ázsia egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává.

Koh Samui

A thai földnyelven félúton lefelé a Sziámi-öbölben halványan látható Koh Samui-szigetcsoport egyre népszerűbbé. A hátizsákos turisták utolsó menedékének számító Koh Samui - koh szigetet jelent - manapság fokozatosan alakul át drága üdülőterületté.
Koh Samui Thaiföld harmadik legnagyobb szigete, tucatnyi pálmákkal szegélyezett stranddal rendelkezik. A két leghosszabb Chaweng és Lamai, melyek a legjobban kiépítettek. A kisebbek, mint a Bophut, Chaweng Noi, Chaeng Mon, Tong Yang és Mae Nam olyanok, mint egy képeslap. Tiszta kék tenger, fehér homokos strand buja zöld kókuszpálmafákkal.

Phuket

Phuket a Malajziáig terjedő csodaszép földnyelv Thaiföld leggyorsabban fejlődő üdülőterülete az Andaman tenger partján. A magyar turisták körében a legnépszerűbb üdülőhely Phuket, ezért sokan választják nyaralásuk helyszínéül. Budapestről Phuket akár az Emirates, akár a Qatar Airways járataival egy átszállással elérhető. Bangkokból Phuket már olcsó fapados járatokkal is elérhető, melyek kb. 1 óra alatt teszik meg a Bangkok-Phuket közötti távolságot.

Koh Chang

Koh Chang a 2. legnagyobb szigete Thaiföldnek. Tengeri nemzeti parkja 52 kisebb szigetből áll. Koh Chang Thaiföld kétségkívül legegzotikusabb, paradicsomi szigete a kambodzsai határ közelében, Bangkoktól kb.350 km-re található (Tratból komppal elérhető). Az esőerdővel borított hegyek mélyén megbúvó vízesések, a tengerparton karibi szigetek hangulatát idéző, fehér homokos, pálmaligetes strandok és a vízre épült kis halászfalvak minden ideérkezőt azonnal lenyűgöznek.

Thaiturizmus © 2014-2023 Minden jog fenntartva!