Kapcsolat
Hova
utazna?
Mikor?

Milyen
szállodában?
*** *** *** 

Vietnámi utak,Vietnám gyöngyszemei 13nap/12éj,Hanoi, Ninh Binh, Halong Bay,Hue,Hoi An,Danag,Saigon,Mekong

Vietnam körút, körutak, körutazás, nyaralás, üdülés, vietnami utak, utazás


Vietnámi utazás, körutazás Vietnámban. Vietnámi nyaralások. Vietnámi körút angol idegenvezetéssel. Privát vietnámi körút 2 fő részére. Fedezze fel Vietnámot egyénileg, saját tempóban. Egyénileg utazóknak ajánljuk Vietnámi útjainkat. Vietnám gyöngyszemei 13nap/12éj,Hanoi,Halong Bay,Hue,Hoi An,Danag,Ninh Binh ,Saigon,Mekong DeltaÉrvényességFelnőtt ár   Gyerek ár
2023. március 1 - 2024. október 31 Ár lekérésre

Utazás alapadatai:

Utazás típusa:    Körutazás
Kiutazás: Egyénileg
Szállás: ***
Alapellátás: Reggeli
Turnusok: 11 nap/10 éjAjánlatkérés egyedi indulással
  

Program leírás:

Vietnámi utazás, körutazás, Vietnám gyöngyszemei 13 nap / 12 éj : Hanoi - Ninh Binh -  Halong Bay – Hue - Hoi An – Danag - Ho Chi Minh City (Saigon) – Mekong Delta.

Indulás időpontok : 2023. március 1. - 2024. október 31. (folyamatosan minden nap). Az ár lekérésre, minimum 2 fő együtt utazása esetén érvényes.

1. nap Érkezés Hanoiba (V)
Érkezés Noibai reptérre, találkozás az idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Ezután kb. 1 órás cyclo túrát teszünk a régi negyedben. Este ellátogatunk a Thang Long étterembe, ahol a vacsoránál megkóstolhatják a vietnámi étel specialitásokat. Vacsora után megnézünk egy vízi bábelőadást.
Éjszaka Hanoiban.

2. nap Egész napos Hanoi városnézés (R, E)
08.00-08.30 Indulás a szállodából. Első állomásunk a Ba Dinh tér és az a fölé magasodó Ho Chi Minh, a modern Vietnam alapító atyjának mauzóleuma. Ezen a téren nyilvánította Ho Chi Minh elnök 1945. szeptember 2-án függetlennek Vietnámot. Itt található a hatalmas márvány mauzóleum, melyben hűtött teremben őrzik az 1969-ben elhunyt, Ho Chi Minh elnök bebalzsamozott testét. A mauzóleum szomszédságában található az a ház, ahol Ho 1945 nyarán lakott. Itt tanulmányozva az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát és írta beszédét. Innen tovább haladunk Hanoi egyik fontos szimbóluma, az Egylábú pagoda felé, mely egy erődhöz hasonlít. Az épületet egyetlen betonoszlop támasztja alá, távolról úgy néz ki, mint a lótuszvirág szárral együtt. A pagoda Ly Thai Tong király látomásából jött létre. Néhány sarokra fekvő Nyugati-tó ad helyet Vietnam legrégebbi pagodájának, a Tran Quoc Pagodának. Az épületet a 6. században Ly Nam De uralkodása idején létesítettek. A kellemes séta után egy helyi étteremben megkóstolunk néhány igazán kiváló vietnami ételt. Ebéd után felkeressük a Néprajzi Múzeumot, majd az Irodalom Templomát. A Konfucius-templom mintájára épült Van Mieut Ly Thanh Tong Király hozta létre 1070-ben. Majd hat évvel később itt nyitotta meg az ország első egyetemét. Kezdetben a királyi család gyermekei tanulhattak, idővel bárki jelentkezhetett, akinek meg volt a megfelelő előképzettsége. Tovább folytatjuk utunkat a smaragdzöld Hoan Kiem-tóhoz, ahol megtekintjük a szépséges Ngoc Son templomot, amely egy kis szigeten a tó északi végében található. A nap végén szabad program.
Éjszaka Hanoiban.

3. nap Ninh Binh (Hoa Lou, Tam Coc és Mua barlang) tartomány (R,E)
Reggeli után felfedező útra indulunk, a Hanoi-tól kb. 90 km-re elterülő Ninh Binh tartományba. Ninh Binh tartomány híres a kiemelkedő mészkőhegyekkel megtört rizsföldjeiről és történelméről. Először az ősi Hoa Lu-t keressük fel. A hely adott otthont 968 és 1010 között az ország fővárosának a Dinh, Le és Ly dinasztia alatt. Hoa Lu templomai Dinh és Le császárnak vannak szentelve, ők alapítottak szülőföldjükön, független államot, gazdasági, kultúrális és politikai központot. A Le-dinasztia bukását követően 1010-ben Le Cong Uan, a Le-dinasztia alapítója áthelyezte a fővárost Thang Longba mai Hanoi területére. Ebéd után a mészkősziklák és rizsföldek között fekvő Tam Coc kisvárosnál, (UNESCO Világörökség része), bambusz csónakokba szállunk és a folyón csónakázunk 1,5 órát, megcsodálva a zöldelő rizsföldeket és mészkő sziklákat. Illetve útba ejtjük a három barlangot ahol cseppkövek és sztalagmitok drágakövekként csillognak csak centiméterekre a víztől. Késő délután felkapaszkodunk a Mua barlang területének közel 500 lépcsőfokán , hogy feljussunk a Fekvő Sárkány-hegy tetejére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Tam Cocra.
Éjszaka Ninh Binh-ben

4. nap Nim Bih-Halong  (R,E, V)
Korai reggeli a szállodában, majd 07.30-kor indulunk a Halong Öbölbe. Halongot a világ nyolcadik csodájának tartják. Az UNESCO 1994-ben először, majd 2000-ben ismét a világörökség részének jelölte. Mintegy kétezer sziget szóródott szét az öböl 1500 km2-es területén. Halong lenyűgöző mészkőtornyai és titokzatos barlangjai évről-évre több látogatót vonzanak. Az apró szigetek szinte mindegyikén érintetlen tengerpartok, szél és víz alkotta barlangok találhatóak. Érkezés után hajóra szállunk és megkezdődik az utazás a Halong öbölben. 12:45-kor beszállás a hajóba, rövid tájékoztató a túráról. A mészkő szigetek közötti hajókázás közben ebéd a hajón. Hajóval megtekinjük a Dinh Huong, Ga Choi, Dog, és Sail szigeteket, valamint feklfedezzük a Sung Sot barlangot. Továbbhajózás a Titov szigetre, ahol napozásra és fürdésre van lehetőség a Titov parton. 17:30-19.00 óraig Suset party a hajón, mely közben megcsodálhatjuk a naplementét. 19:00 órakor vacsora hajón, majd pihenés.
Éjszaka a hajón.

5. nap Halong Öböl - Hanoi (R, E)
Kora reggel Tai Chi a hajón vagy napkelte fotózás. Majd reggeli a hajón, továbbhajózás a Man’s head sziget környékén, majd kajakozás az öbölben. Ezután meglátogatjuk a Ba Hang halászfalut., majd visszaindulunk a kikötőbe. Ebéd előtt részt vehetnek egy rövid főző tanfolyamon, mielőtt felszolgálnák Önöknek a hagyományos vietnami ebédet. 13 órakor érkezés Halongba, majd transzfer vissza Hanoiba a repülőtérre, majd utazás Hue-ba.
Éjszaka Hue-ban.


6. nap Hue (R,E)
Reggeli után hajókirándulásra indulunk a Parfüm folyón, meglátogatjuk a Tin Mu pagodát. Hajóutunk a Citadella szomszédságában ér véget, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat, hogy bevehessük az erődöt. A 17. században úttörőnek számító francia katonai építész, Sébastien de Vauban tervei alapján építették a 4 km2-es erődrendszert. Sétánkat az erőd belsejében folytatjuk, ahol megnézzük a déli Kaput, a zászló tornyot, a kilenc dinasztikus urnákat, a Thai Hoa palotát, a kilenc megszentelt ágyút és a Tiltott Bíborvárost.
Szállás Hue-ban. -- igény szerint a Hue tartózkodás bővíthető további napokkal és programokkal demilitarizált övezet , Bach Ma nemzeti park, Phong Na barlang, kézműves falu látogatás, Tam Giang laguna tenger gyümölcsei vacsorával.

7. nap Hue – Hoi An (R,E)
Reggeli után elindulunk a Mandarinok útján délnek Hue felé. Útközben egy rövid pihenőt tartunk, ahonnan remek fényképeket készíthetünk a Hai Van Pass alagútról és az ahhoz vezető hídról. Majd folytatjuk utunkat Vientnam negyedik legnagyobb városa, Danang felé. Danangba érve megcsodáljuk a több száz terrakotta-, homokkő és bronzszobrot a Cham Múzeumban, melyeket a Cham Királyság városaiból és templomaiból szállítottak ide.
Éjszaka Hoi Anban.

8. nap Hoi An (R, E)
Reggeli után városnézés Hoi Anba, felkeressük a régi kereskedőváros utcácskáit, séta a Japán hídhoz, TanKy házhoz, PhucKien pagodához, Hoian múzeumba és a piacra. Ebéd útközben egy helyi étteremben.
Éjszaka Hoi Anban.

9. nap Hoi An (R)
Pihenés a tengerparton.
Éjszaka Hoi Anban -- igény szerint a Hoi An tartózkodás bővíthető további napokkal és programokkal My Son, piac, Bascet Boat csónak túra, főzőiskola, zöldség farm, Márvány és Majom hegy, Am Phu barlang, Ba Na Hills és Aranyhíd.

10. nap Ho Chi Minh City (R,E)
Reggeli után transzfer a danangi reptérre, majd repülés Ho Chi Minh Citybe. Érkezés után ranszfer a szállodába. Ezután városnézésre indulunk, ahol első állomásunk a China Town. Megnézzük a negyed szívének számító Thien Hau templomot, melynek fő díszítő elemei a bejáratnál elhelyezkedő kerámiababák. Ebéd előtt még betérünk a Háborús emlékek múzeumába, mely a franciák és amerikaiak elleni harcnak állít emléket. Ezután egy helyi étteremben fogyasztjuk el ebédünket. Délután az Újraegyesítés Palotájánál folytatódik programunk. Majd felkeressük a francia katolikus építészet példaképét a Notre-Dame-Katedrálist, melynek homlokzata két egyforma harangtoronnyal büszkélkedik. Ezután a Központi Posta és Vietnam egyik leghíresebb kézi hímző műhelye következik. Éjszaka Ho Chi Minh Cityben.

11. nap Ho Chi Minh City (R,E)
Reggeli után indulunk Tay Ninh-be, ahol meglátogatjuk a Chao Dai nagytemplomot és részt veszünk a déli szertartáson. A kelet és nyugat építészet elemeit egyesítő templom olyan hatalmas, mint a katedrálisok. Homlokzatát tornyok fogják közre, szentélyét kupola fedi és hátsó falát is torony egészíti ki. A nagytemplom belsejében foglalnak helyet a védőszentek. Ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után a Chu Chi alagútrendszert keressük fel. A legendás, több mint 200 km hosszú alagútrendszer fontos szerepet játszott a háborúban. A vietkongok Chu Chiben tervezték meg Saigon megtámadását. Az alagútrendszerben kialakított lakóterek, elsősegély-állomások, konyhák, színház-és hálótermek, fegyverraktárak, nyomdák, kutak, tárolók, fegyvergyárak, tábori kórházak és parancsnoki központok is találhatók. 1960-ban ádáz csata folyt a vietkongok és az amerikaiak között ahol Cu Chi volt a "Demilitarizált övezet". A túra végén megkóstolhatjuk a maniókát, amit a gerillák ettek a háború alatt. Ezután visszaindulunk Ho Chi Minhbe. Éjszaka Saigonban.

12. nap Mekong Delta (R,E)
Reggeli után indulás My Thoba, utunkat festőien zöld rizsföldek szegélyezik majd. Hajóra szállunk, ahonnan gyönyörködhetünk a folyót szegélyező gólyalábas házakban, ültetvényekben és halászfaluban. vietnámi ebéd a Phoenix szigeten, ahol meglátogatunk egy kis üzemet, ahol kókuszfából készítenek használati tárgyakat. Ezután ismét vízre szállunk és meglátogatunk egy csendes falut, ahol a gyümölcsöskertben megkóstolhatjuk a helyben termelt mézet és mézbort. Délután indulunk vissza Saigonba. Éjszaka Saigonban.

13. nap Ho Chi Minh – Budapest (B)
Szabad program, majd transzfer a repülőtérre és visszaindulunk Budapestre.

A program igény szerint kombinálható tengerparti üdüléssel Danangban, Hoi Anban, Nha Trangban, Mui Ne beachen vagy Phu Quoc szigeten.

Vietnámi utazás, körutazás ára tartalmazza:
- Szállást 11 éjszakára 3, 4 vagy 5 csillagos szállodában, kétágyas szobában, 1 éjszaka hajón kétágyas kabinokban
- Transzfereket
- Étkezést program szerint. R = Reggeli, L = ebéd, D = vacsora.
- Angol nyelvű idegenvezető
- Belépődíjakat
- Hajókirándulást Vinh Longban, Huéban és Halong öbölben
- 2 belföldi repülőjegyet illetékkel együtt : Hanoi -Hue // Danang - Saigon útvonalon
 

Vietnámi utazás, körutazás ára nem tartalmazza:
- Budapest-Hanoi/Ho Chi Minh-Budapest repülőjegyet
- Vietnámi vízum és ügyintézés díját
- Italokat
- Programban nem jelzett étkezést.
- Személyes kiadások, sürgősségi transzferek
- Borravalókat (kb. 6 USD/fő/nap)
- Sztornó-, betegség-, baleset-, poggyász biztosítást

Fontos

- Az ár 2023. március 1 - 2024. október 31 érvényes.

- A címben szereplő éjszakák száma a valósan szállodában töltött idő.
- A megrendelés minden esetben csak irodánk visszaigazolásával válik véglegessé.
- A megadott árak kétágyas szobában, két fő elhelyezése esetén érvényes.
- Gyermek elhelyezése kétágyas szobában pótágyon 2-12 éves korig.
- Ha az utazási csomagban megadott szobatípusban nincs szabad hely, vagy más szobatípust szeretne, úgy a feltüntetett ár változhat.


- A jelenlegi árakat 360 HUF / USD árfolyamig garantáljuk. 20 nappal indulás előtt az aktuális árfolyamnak megfelelő árfolyam felár fizetendő. Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Amennyiben weboldalunkon nem talál kedvére való kombinációt, kérjen egyéni ajánlatot irodáinktól.

Szállás leírás:

Medallion Hotel Hanoi***
Hanoi, Old Qarter

A Medallion Hotel közvetlenül a Hanoi óvárosában található, 5 percnyi sétára a Hoan Kiem-tótól és a közismert vízi bábszínháztól. A légkondicionált szobák síkképernyős TV-vel, széffel és mini-bárral vannak felszerelve. A Többségük egyedi dekorációval és saját erkéllyel is rendelkezik. Az étteremben svédasztalos reggelit, nyugati és ázsiai ételeket szolgálnak fel. A szállodától körülbelül 21 km-re található a Noibai Nemzetközi Repülőtér. A hotel felár ellenében reptéri transzfert biztosít.

Szolgáltatások: szobaszerviz, autókölcsönző, transzferszolgáltatás felár ellenében, 24 órás recepció, pénzváltó, utazásszervezés, jegyiroda, poggyászmegőrzés, ATM / bankautomata a helyszínen, concierge-szolgáltatás, mosoda, vegytisztítás, vasalási szolgáltatás, tárgyalás / bankett lehetséges, üzleti központ, fax / fénymásolás, szuvenír / ajándékbolt

Szabadidős lehetőségek: kerékpározás, szauna, fitneszközpont, masszázs, kerékpárkölcsönző

Étkezés: étterem, bár, reggeli a szobában, à la carte étterem, svédasztalos étterem, ételek különleges étrendűeknek (kérésre)

Internet: A szálláshely teljes területén WiFi internet-hozzáférés biztosított, díjmentesen.

Parkolás: Privát parkolás lehetséges a helyszínen (foglalás szükséges), 20 USD per nap áron.

Általános: újságok, széf, üzletek a szálláshely területén, nemdohányzó szobák, családi szobák, lift, fűtés
 

Hue Queen Hotel***
Hue, City Central

Hue Queen Hotel az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított Hue városának központi részén, a Parfüm folyótól nem messze található. A szobák gazdagon díszített modern bútorokkal vannak berendezve.

Kültéri egységek : szabadtéri úszómedence (egész évben nyitva)

Szabadidős lehetőségek : szauna, masszázs, kerékpárkölcsönző

Étkezés : étterem, bár, à la carte étterem, svédasztalos étterem, ételek különleges étrendűeknek (kérésre)

Internet : Ingyenes! A szobákban WiFi internet-hozzáférés biztosított, díjmentesen.

Szolgáltatások : szobaszerviz, autókölcsönző, transzferszolgáltatás felár ellenében, reptéri transzfer felár ellenében, 24 órás recepció, expressz be- és kijelentkezés, pénzváltó, utazásszervezés, jegyiroda, mosoda, vasalási szolgáltatás, cipőtisztítás, tárgyalás / bankett lehetséges, fax / fénymásolás, szuvenír / ajándékbolt

Általános : széf, nemdohányzó szobák, akadálymentesített, lift, légkondicionálás

Thuy Dong 3 Hotel***
Hoi An, Óváros

A 2003-ban épült nemzetközi színvonalú Thuy Duong 3 Hotel Hoi An óvárosában, Da Nang városának nemzetközi repülőterétől 30 km-re található. Az ősi városrész mindössze 5 perc sétára van a szállodától. A trópusi kertekkel körülvett szálloda medencét, wellness-részleget, éttermet kínál vendégeinek.

Kültéri egységek : grillezési lehetőség, kert

Szabadidős lehetőségek : horgászási lehetőség, kerékpározás, búvárkodás, szauna, fitneszközpont, wellnessközpont, masszázs, törökfürdő / gőzfürdő, kerékpárkölcsönző, esti szórakozási lehetőségek

Étkezés : étterem, bár, reggeli a szobában, à la carte étterem, svédasztalos étterem, büfé

Internet : Ingyenes! A bizniszközpontban modemes internet biztosított, díjmentesen.

Szolgáltatások : szobaszerviz, autókölcsönző, reptéri transzfer felár ellenében, 24 órás recepció, expressz be- és kijelentkezés, pénzváltó, utazásszervezés, jegyiroda, poggyászmegőrzés, concierge-szolgáltatás, mosoda, vasalási szolgáltatás, tárgyalás / bankett lehetséges, üzleti központ, fax / fénymásolás, fodrászat / szépségszalon, szuvenír / ajándékbolt

Általános : újságok, széf, üzletek a szálláshely területén, nemdohányzó szobák, családi szobák, lift, összes közös- és magánhelyiség nemdohányzó

Majestic Hotel***
Nha Trang, Central Tran Phu

A Majestic Hotel a Dél-Vietnami Nha Trang városban, a Tran Phu Street-en helyezkedik el, mely az egyik legszebb tengerparti út a városban. A Majestic Star Hotel mindössze 10 perces autóútra van Nha Trang kikötőjétől, ahonnan hajókirándulások indulnak a szebbnél szebb szigetekre. A szálloda építészetében keveredik az európai és az ázsiai stílus. A gyönyörű tengerpart kétperces sétára található. A szálloda szabadtéri medencével rendelkezik. Légkondicionált szobákban szekrény, síkképernyős kábel TV, minibár, és fürdőszoba kapott helyet.

Szolgáltatások: reptéri transzfer felár ellenében, 24 órás recepció, pénzváltó, utazásszervezés, jegyiroda, poggyászmegőrzés, mosoda, vasalási szolgáltatás, tárgyalás / bankett lehetséges, fax / fénymásolás

Kültéri egységek: szabadtéri medence

Szabadidős lehetőségek: szauna, masszázs, privát strandszakasz, kerékpárkölcsönző, karaoke

Étkezés: étterem, bár

Internet: A szálláshely teljes területén WiFi internet-hozzáférés biztosított, díjmentesen.

Parkolás: Ingyenes privát parkolás lehetséges a helyszínen (foglalás nem szükséges).

Általános: széf, családi szobák, lift, légkondicionálás
 

Ruby River Hotel***
Ho Chi Minh City (Saigon), Ben Thanh Market

A Ruby River Hotel Ho Chi Minh City ( Saigon ) központjában található, a Tan San Nhat nemzetközi repülőterétől kb. 30 percre. A Ruby River Hoteltől nem messze találhatóak a helyi turisztikai látványosságok (Saigon Notre-Dame bazilika, Operaház, Remnants Múzeum, Ben Thanh piac, Ho Chi Minh Szépművészeti Múzeum). Az elegáns, légkondicionált szobákhoz kényelmes ágy és bútorok, 81 cm-es síkképernyős TV, széf, íróasztal valamint minibár és saját fürdőszoba tartozik. Az étteremben vietnámi és nyugati ételeket szolgálnak fel.

Szolgáltatások: szobaszerviz, autókölcsönző, transzferszolgáltatás felár ellenében, 24 órás recepció, pénzváltó, utazásszervezés, jegyiroda, poggyászmegőrzés, mosoda, vegytisztítás, vasalási szolgáltatás, fax / fénymásolás

Étkezés: étterem, reggeli a szobában

Internet: A szobákban WiFi internet-hozzáférés biztosított, díjmentesen.

Parkolás: Ingyenes privát parkolás lehetséges a helyszínen (foglalás nem szükséges).

Általános: széf, nemdohányzó szobák, lift, összes közös- és magánhelyiség nemdohányzó, légkondicionálás
 

Az utazás végső ára az alábbiakat nem tartalmazza : - Budapest-Hanoi/Ho Chi Minh-Budapest repülőjegyet - Vietnámi vízum és ügyintézés díját (29.000 Ft/fő) - Italokat - Programban nem jelzett étkezést. - Személyes kiadások, sürgősségi transzferek - Borravalókat (kb. 6 USD/fő/nap) - Sztornó-, betegség-, baleset-, poggyász biztosítást
Thaiturizmus © 2014-2023 Minden jog fenntartva!